Calculator Locuintă
Tip locuintă:
Anul Constructiei:
Asigurarea FACULTATIVA a Locuintei Calculator online
Asigura-ti Locuinta la valoarea reala!

Otto Broker ti-a pregatit cea mai buna asigurare de locuinta

Asigurarea OBLIGATORIE a Locuintei (PAD) Comanda online
 

Asigurari de Locuinte

Incepand cu anul 2011 asigurarile de locuinte au devenit obligatorii pentru toti proprietarii de locuinte din Romania. Poti alege o polita obligatorie PAD, impreuna cu o polita de asigurare facultativa a locuintei pentru a o asigura la valoarea reala.

Un consultant Otto Broker iti ofera toate sfaturile de care ai nevoie ca sa alegi un produs potrivit pentru tine (de exemplu sa ai inclusa raspunderea civila fata de terti in cazul in care locuiesti intr-un bloc). 

Pentru mai multe detalii referitoare la asigurarea locuintelor click aici.

Asigurari locuinte- preturi si sfaturi

Suma asigurata reprezinta valoarea la care iti vei proteja locuinta.

Te sfatuim sa iti faci o asigurare la valoarea reala sau la valoarea de piata a apartamentului tau. In cazul daunei totale vei primi suma asigurata, cu care iti vei putea cumpara unul similar.

Poti incheia asigurarea si la valoarea de nou, mai ales daca e vorba despre asigurarea unei case.  Va trebui sa tii cont de cheltuielile necesare pentru construirea integrala a cladirii sau achizitionarea unor bunuri similare.

Pentru stabilirea valorii reale sau de piata criteriile variaza in functie de asigurator, in general importante in stabilirea valorii fiind anul de constructie al cladirii, suprafata construita, materialele folosite si zona in care se afla constructia.

Pentru a evita surprizele neplacute iti recomandam sa inchei o polita de asigurare la valoarea reala a locuintei. Exista pe piata de asigurari din Romania produse ce iti ofera acoperire la prim risc ceea ce inseamna ca nu conteaza valoarea locuintei asigurate ci valoarea daunei. Acesta NU este insa un produs uzual si nu recomandam astfel de polite intrucat ele nu protejeaza in totalitate bunul asigurat.

De asemenea e important sa eviti subasigurarea – de exemplu, daca pentru un apartament de 3 camere a carui valoare este de 70.000 de Euro iti inchei asigurarea la o suma asigurata de 35.000 de Euro, in cazul unei daune partiale de 5.000 euro ai primi doar 2.500 Euro, intrucat se aplica regula despagubirii proportionale.

"Daca te asiguri la valoarea corecta vei fi despagubit integral."

Elemente esentiale pentru o asigurare locuinta

Fransizele  - reprezinta partea dintr-o dauna suportata de catre beneficiarul asigurarii. In general asiguratorii ce activeaza pe piata de profil din Romania nu practica fransize pentru produsele de asigurare a locuintei. In unele cazuri mai sunt folosite fransize procentuale pentru riscul de cutremur sau fransize relativ mici pentru riscuri frecvente.

Prima de asigurare – reprezinta pretul ce trebuie achitat pentru incheierea politei de asigurare a locuintei si variaza de la asigurator la asigurator in functie de valoarea la care este asigurata locuinta, anul constructiei, zona in care este construita aceasta, clauzele incluse in contractul de asigurare si modalitatea de plata (integral, semestrial sau trimestrial).

Riscurile acoperite - pentru a fi sigur ca ai inclus tot ceea ce este important pentru tine trebuie sa te asiguri ca anterior incheierii unui contract de asigurare beneficiezi de consultanta din partea unui broker care sa cunoasca foarte bine produsele pentru a iti recomanda o polita in concordanta cu nevoile tale. 

Riscurile acoperite de polita de asigurare locuinta

Pe baza acestui tip de asigurare se asigura constructiile cu destinatie de locuinta: apartamente, case si dependinte.

Asiguratul poate fi: proprietarul, chiriasul, administratorul , custodele sau mostenitorul legal. In general o polita de asigurare a locuintei acopera urmatoarele  riscuri :

  • Cutremur, inundatie, alunecari de teren – riscuri cuprinse in polita de asigurare obligatorie PAD.
  • Incendiu, explozie, furtuna, caderea aparatelor de zbor, cadere accidental a unor corpuri, lovirea locuintei de vehicule rutiere , boom sonic, riscuri atmosferice, greutatea stratului de zapada, avalansa.

Suplimentar,in functie de asigurator, poti sa optezi si pentru extra acoperiri cum ar fi:

  • refulare, apa conducta , inghetarea apei, vandalism ,furt.
  • Raspundere civila , cheltuieli suplimentare ocazionate de producerea daunei, bunuri uzuale
  • fenomene electrice, spargerea accidental a bunurilor casabile, accidente persoane, avarii la centrala termica
  • bani si bijuterii in seif
  • bunuri deosebite: obiecte de arta, colectii etc. . 

Ce acte imi trebuie pentru a incheia o polita de asigurare a locuintei ?

Pentru incheierea unei polite de asigurare a locuintei sunt necesare buletinul sau cartea de identitate a proprietarului in original sau copie precum si adresa locuintei si a bunurilor ce se doresc a fi asigurate in eventualitatea in care aceasta nu coincide cu adresa din actul de identitate.

La ce trebuie sa fii atent cand faci o asigurare

Asigura-te ca datele ce apar pe polita sunt scrise corect – in special adresa locuintei asigurate si CNP-ul proprietarului,

De asemenea e important ca suma asigurata, prima de asigurare, perioada de valabilitate si eventual esalonarea ratelor sa fie specificate corect si complet pe polita de asigurare.

Trebuie sa verifici ca suma achitata de tine coincide cu suma specificata pe chitanta si in contractul de asigurare.

În curs de procesare...