RCA pret rapid!
Tip persoană:
Tip auto:
Capacitate cilindrică:
Locuri:
Masa:
Cai putere:
Verifica data de expirare a RCA-ului!

Introdu numarul de inmatriculare sau seria de sasiu si afla cand iti expira polita RCA!

RCA+
te despagubeste si pe tine!

Orice-ai patit, esti despagubit, rapid.

Plateste RCA-ul online cu cardul!

Plata este securizata prin MobilPay.

 

Asigurari RCA Online

Daca ai o masina, sigur te-ai gandit ca poti face si accident, oricat de bun sofer ai fi. In cazul in care esti singurul vinovat de producerea unui accident de masina sau e vorba de o culpa comuna, asigurarea RCA te protejeaza de plata daunelor catre cel pagubit.

Asigurarea RCA este obligatorie

Atunci cand produci cuiva un prejudiciu, legea te obliga sa repari daunele materiale pe care le produci, sa platesti pentru vatamarile corporale ale celui afectat de accident. In plus, esti raspunzator si pentru daunele morale. Si, pentru ca in trafic se intampla foarte des accidente - statisticile asiguratorilor si ale ASF arata ca frecventa de daune este aproape de 10% - in orice tara civilizata din lume asigurarea RCA este obligatorie, tocmai pentru a-i proteja pe cei nevinovati care sufera de pe urma unui accident rutier.

Ce companii de asigurari incheie polite RCA

In Romania exista 9 companii de asigurare autorizate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor sa emita polite de asigurare RCA. Acestea sunt : Allianz Tiriac, Asirom, CITY Insurance, Euroins, Groupama Asigurari, Carpatica Asig, Generali Romania, Omniasig si Uniqa Asigurari .

Nu toate RCA-urile sunt la fel

Aparent toate asigurarile RCA sunt la fel, dar totusi ar fi util sa tinem cont si de urmatoarele aspecte:

 • Daca vrei sa iesi cu masina din tara, nu te grabi sa alegi un RCA doar din considerente de pret si cel mai accesibil CASCO. O extindere CASCO in afara tarii te costa cel putin 30 Euro. Dar daca ai RCA si CASCO la acelasi asigurator, polita CASCO se extinde gratuit in afara tarii, iar tu beneficiezi de reduceri la incheierea lor la pachet.
 • Acoperirile suplimentare oferite prin asigurarea Carte Verde sunt diferite de la asigurator la asigurator – in conditiile in care intentionezi sa pleci in afara Romaniei cu masina ar trebui sa tii cont si de acest lucru in momentul in care optezi pentru un anumit asigurator.
 • Desi legea iti permite sa folosesti formularul de constatare amiabila de accident, asiguratorii cer si celui vinovat sa se prezinte la constatarea daunei.
 • Ar fi bine sa tii cont si de numarul de centre de constatare daune si respectiv unitati reparatoare cu care lucreaza asiguratorul la care vei incheia polita RCA, in felul acesta ii faci viata mai usoara si celui pe care l-ai lovit.

 

Ce trebuie sa stiu cand imi fac polita RCA ?

Otto Broker iti ofera cateva ponturi pentru ca tu sa alegi cea mai buna asigurare RCA !

Inainte de a semna polita, verifica urmatoarele date:

 • Datele de identificare ale masinii trebuie sa fie scrise corect. Fii atent la seria de sasiu pentru ca aceasta este foarte lunga si se poate gresi la copiere. Aceasta serie este esentiala in caz de dauna.
 • Suma inscrisa pe polita la rubrica prima de asigurare trebuie sa fie identica cu cea de pe chitanta si cu cea platita. Daca exista diferente, e mai bine sa nu inchei polita in acel loc.
 • Nu uita de data de expirare a politei RCA. Verifica daca cel care iti vinde polita ofera si un serviciu de avizare la expirare. Sigur iti va fi util!
 • Preturile se schimba de la o luna la alta. Asa ca s-ar putea ca asiguratorul pe care il stiai cu pretul cel mai mic la RCA sa nu mai fie acelasi.
 • Daca alegi sa inchei o polita pe 1 an, sigur vei economisi o suma importanta. Cauta pachetele care iti ofera RCA plus o alta polita cu discount. S-ar putea sa constati ca obtii un pret mai bun la RCA si inca ceva in plus.
 • Un broker bun iti poate recomanda pachete de asigurari foarte avantajoase. Poti obtine reduceri la asigurarea de locuinta, bunuri si la CASCO daca ai incheiat polita RCA la aceeasi societate de asigurare.
 • O polita RCA valabila contine polita in sine, inclusiv formularul carteverde, vigneta si chitanta in cazul in care ai optat pentru plata cu numerar.
 • Si nu in ultimul rand, tine cont si de reputatia asiguratorului la care inchei polita RCA.
 • Vanzarea politelor RCA in masini vechi sau in piete a fost interzisa. Iti recomandam sa nu cumperi RCA din astfel de locuri ca sa nu ai surprize neplacute, pentru ca in caz de accident se poate confunda cu reputatia ta.
Ce daune despagubeste asigurarea RCA

Pe baza politei de asigurare RCA se despagubesc pagubele materiale si vatamarile corporale. Polita RCA nu este utila numai cand te intreaba politistul de ea. Din moment ce un accident usor poate aduce in medie facturi de service de peste 1000 Euro , polita RCA chiar te apara de plata unor daune foarte mari.

Asigurarea RCA iti ofera protectie impotriva daunelor provocate tertilor. Astfel indiferent daca lovesti o persoana, o masina aflata in trafic sau stationata, un gard sau un stalp,etc. pe baza unei polite de asigurare RCA valabile esti exonerat de la plata daunelor; aceasta responsabilitate fiind suportata in limitele de despagubire prevazute in contractul de asigurare de catre asiguratorul la care ai incheiat  polita RCA.

Societati de asigurari RCA

 • Asirom
 • allianz tiriac
 • Generali
 • Uniqa
 • Omniasig
 • Euroins
 • Carpatica
În curs de procesare...