Segmentul poliţelor auto rămâne fără combustibil

05/01/2012
Adaugat de Otto Broker

Cei mai importanţi brokeri de asigurări din România apreciază că preţurile Casco şi RCA vor creşte, dar vânzările vor scădea. Şi în 2012, asigurările pentru locuinţe vor fi colacul de salvare

Cred că 2011 a fost cel mai greu an în asigurări. Pentru că s-au continuat tendinţele de scădere de pe segmentul auto – principalul motor al asigurărilor. În plus, piaţa de creditare nu s-a revigorat şi nu a generat business, apetitul pentru consum a scăzut, veştile proaste de la mijlocul anului au temperat multe proiecte de investiţii, companiile au continuat reducerea costurilor operaţionale. Peste toate acestea, felul în care piaţa asigurărilor a înţeles să concureze, exclusiv prin preţ, a făcut ca aceasta să se ducă în jos, spune Victor Şraer, directorul general al Otto Broker.

Potrivit lui, asigurările pentru locuinţe au fost singura sursă de business nou care a compensat, doar într-o anumită măsură, scăderile de pe segmentul auto. Scăderea îngrijorătoare a tarifelor e remarcată şi de Bogdan Andriescu, preşedintele Uniunii Naţionale a Societăţilor de Intermediere şi Consultanţă în Asigurări din România (UNSICAR).

Citeste stire completa : Capital

În curs de procesare...